Olie giver en rigtig blød og behagelig overflade. Når gulvet er færdigbehandlet, skal det blot vaskes efter behov med oliepleje eller natursæbe. Man vælger som regel mellem hvid olie, som giver gulvet et hvidligt udseende, eller naturolie som giver gulvet en naturlig eller ‘nøddeagtig’ farve. Hvidoliegulve behandles først med hvid lud for at opnå den rigtige farve.

Hvid olie er perfekt til lyse træsorter som fyr, bøg eller ask, mens naturolie er som skabt til eg og mørkt træ som merbau, kastanie eller mahogni. Men hvidoliebehandlingen er også flot på egetræsgulve, ligesom man også får den ‘nøddeagtige’ farve og varme glød med naturolie på gamle fyrretræsplanker. Det er også muligt inden olieringen at tone gulvet, så man får den farve man ønsker, f.eks. mahogni eller palisander. Ring og hør nærmere om de forskellige muligheder.

Hvis man ønsker en mere poleret overflade eller bare at få et “nyt” gulv igen, kan vi 3-6 måneder efter olieringen give gulvet en gang plejeolie. Plejeolien (ikke at forveksle med oliepleje til rengøring) poleres ned i træet og giver en fantastisk lækker overflade og en suveræn holdbarhed.